Betoverwonder
 

Welkom. Wat leuk dat je er bent! 

Graag stel ik mij even voor. Ik heet Floor. Ben geboren als Mirjam ongeveer 47 jaar geleden. In een gezin met nog 2 oudere kinderen en een vader en moeder. Een liefdevol gezin. Vol met geborgenheid en gezelligheid. 

Ik kon doen wat ik wilde. Als ik terug denk aan die tijd zie ik mezelf vooral met Vriendinnen optreden als de Dolly Dots, of Frizzle Sizzle. Veel buiten op de rollerschaatsen/ lolobal/ verstoppertje. Of zelf met mijn eigen fantasie en mijn paard. Of parfum maken.

Wat ik ook heerlijk vond was boekjes maken. Bijv. toen de mannen voetbal het EK 88 wonnen. Heb ik dit helemaal beschreven en krantenstukjes/ plaatjes erbij geplakt. Of een ode aan Sissi. 


Een van mijn mooiste herinneringen is mijn kinderfeestje waarbij we "ontvoerd" werden met een geblindeerd busje naar mijn vaders werk. Hij was gymleraar. Mochten we gewoon in zijn gymzaal met krijt op de vloer tekenen, rollerschaatsen, apenkooien, patat eten op de grond. Wat voelde ik mij bijzonder. Het jaar daarop zijn we weer gegaan. Maar dat eerste jaar zou ik nooit meer vergeten, niet wetende waar ik heen werd gebracht, met mijn liefste vriendinnen. Speciaal voor mij!!


Daarom heb ik jaren lang ook graag kinderfeestjes gegeven. Voor mijn zoon pakte ik elk jaar weer uit. Hij wilde altijd graag naar Hawaii. Dus een Hawaii feestje. Hij was helemaal gek van Superhelden, dus een superhelden feestje. Zodat ook hij zich speciaal zou voelen. En een mooie herinnering voor later heeft. 


Jaren terug merkte ik dus dat ik het heel leuk vind om feestjes te organiseren. Dat gevoel dat je iemand heel speciaal kan laten voelen. Dat je aandacht hebt besteed aan wat de ander graag doet/ leuk vind. Dit is nog meer ontwikkeld door de kennis making met mijn Clown. Ja dat was een hele reis. Een opleiding tot clown deed mij beseffen dat ik helemaal goed ben zoals ik ben maar vooral dat zij mijn grootste inspiratiebron is hoe ik in het leven wil staan. En daar horen feestjes dus zeker bij. 

Het gevoel dat je belangrijk bent, en oke bent (hmm dat is best een hele zoektocht voor mij geweest en nog steeds) zoals je bent. 


De ontdekking van Clown Floor.

Mijn clown is Speels, nieuwsgierig, houd van haar omgeving. Eigenlijk zoals ik vroeger ook in het leven stond. En dan dus vooral zonder oordeel dingen doen. Ik merkte dat ik mezelf als mens in de weg stond. Maakte mij mijn hersenspinsels belangrijk. Als Clown Floor deed ik dat niet. Deed ik gewoon.  En dus na een langere reis wilde ik mijn naam veranderen naar Floor.


De geboorte van Djoj. 

Dus moest ik opzoek naar een andere clownsnaam. Ik doe graag dingen die mij plezier geven. En ben de laatste jaren opzoek naar wat mij Joy geeft. Djoj werd geboren. (Zie je het clownsgezichtje erin? )


Mijn clown zit in mij. Ik ben niet zo'n clown met een masker op. En eerlijk gezegd zie ik de clown ook meer als een levensstijl. 


  • Ze leeft met een groot open hart (oke daar ben ik nog niet, word aangewerkt)
  • Ze zegt jaa tegen het leven.  en jaa tegen avontuur, jaa tegen een ander (ook hier ben ik mee bezig)
  • Ze geeft kadootjes (aan een ander, steeds meer ook aan mezelf) (heb je weleens een kadootje gevonden in het park?)
  • Ze is open en nieuwsgierig, net als een ontvankelijk kind (ook hier word aan gewerkt) (heerlijk die gesprekken met mensen die je dan kan hebben. En ik geregeld dus ook heb)
  • Ze houd van spelen (Ja zeker) (met mijn zoon. En nu ben ik vooral weer aan het ontdekken wat voor mij alleen Echt Spelen is.) (je bent nooit te oud om te spelen) (het is zo'n fijn gevoel als je helemaal in de flow bent, de tijd vergeet, en iets doet waar jij echt blij van word)
  • Ze heeft aandacht voor alles wat is (Aandacht is wel mijn belangrijkste punt van Aandacht :0)) 
  • Ze leeft in het NU (zoveel mogelijk probeer ik dat. Zet mijn zintuigen open. Hoor de vogels fluiten en doe dan verstoppertje met ze, ik ben altijd de zoeker) 
  • Ze neemt zichzelf niet zo serieus. Of op sommige momenten juist wel (ja leuk om ook hier mee te spelen. Wat is mijn grootste angst? dat ik het niet kan bijv. Vergroot het maar uit, de angst of het juist gewoon niet kunnen. En daar dan om lachen.) (gelukkig doe ik daarom Improvisatie theater. Juist dingen niet goed doen)
  • En nog zoveel meer. Klinkt dit niet heerlijk. Om zo in het leven te staan? 


Daarom doe ik wat ik doe!! En wat doe ik dan?  Zoveel mogelijk spelen. Met vallen en opstaan. Terwijl ik kom van dat ik niet wilde vallen.  (niet voor niets al een keer ingeschreven gestaan als Betoverwonder. Daar heb ik geweldige dingen gemaakt. Bedacht en gedaan. 1 keer, soms iets vaker. En toen weer gestopt)


Een speurtocht naar nog meer Zelfliefde. (en die speurtocht is nog lang niet klaar, gelukkig maar. Want laat ik nou graag een speurtocht volgen. Als ik een pijl op de grond zie getekend staan, ik ga meteen opzoek naar de volgende. Jij ook?) 

Improviseren en Theater.

Liefdevolle aandacht geven aan de ander door gewoon mezelf te zijn. Dus mooie gesprekken voeren op het goede moment. Wijsheden delen en de ander Zien. En daardoor steeds meer mezelf ook zien. 

En wat ontstond daar? Gelukslessen (hier komt nog een andere naam). Door opzoek te gaan naar mijn eigen Joy. Door te spelen. Te experimenteren. Aanwezig te zijn bij alles wat is. 

Ik ben niet de kenner die het allemaal zo goed voor leeft en altijd maar het perfecte voorbeeld is. Juist niet. En dat is nou net de bedoeling. Met vallen en opstaan. En steeds meer ontdekken wat wel past, wat wel goed voelt, wat wel Joy geeft, en wat juist niet. 


Wat kan ik dan voor jou betekenen vraag je je nu af? 


Je bent nooit te oud om te spelen. Spelen maakt je leven leuker/ meer ontspannen (en nog zoveel meer) 

Spelen als mens zijn we vergeten. Spelen is voor kinderen. En laat het voor kinderen tegenwoordig ook steeds lastiger worden. (dit zie ik in de praktijk vaak gebeuren. Omdat ik weer in de kinderopvang heb gewerkt, en om mij heen kijk)

Het lijkt me geweldig als jij ook weer gaat spelen. Hier ben ik mooie opdrachten voor aan het ontwikkelen.

Nieuwsgierig? Goede eigenschap :0) Laat het mij weten. 

Dit kan bijv. tijdens een feestje, met een workshop, of gewoon zomaar. Om elkaar en jezelf beter te leren kennen! Of misschien wel samen met je kind :0)

En nu zijn er ook Echte Buitspeel momenten voor Grote mensen in het MaximaPark! Zie "Thuis" 


Gelukslessen. Ik heb ze gemist op school. Jij vast ook. Hoe fijn als de kinderen van Nu deze wijsheden/ lessen wel mogen leren. Dat ze alert zijn op wat zij leuk vinden om te doen, waar hun talenten liggen, waar hun Joy ligt? 

Deze lessen bestaan uit oa yoga oefeningen/ meditatie/ engelen kaarten, improvisatie, de levenslessen van de Clown. 

Ben je onderwijzer/ directeur van een school? Ik kom graag langs, of binnen, met aandacht! 


Moment op de rode loper dat gun je iedereen! 

Verder vind mijn Clown Joy het heerlijk om mensen te zien. Neemt ze graag de rode loper mee. Om jouw gasten echt een liefdevol moment in het Nu te geven. Een kadootje. 

Tijdens een feestje. Of een opening. En natuurlijk gewoon ZOmaar. 

Vind je de clown een beetje spannend. Die rode neus heb ik niet nodig om je mensen echt te zien. 

Vind je het leuk als er een ander "Typetje" langs komt? Ook dat is mogelijk. (laat ik Theater nou helemaal geweldig vinden) 

Nieuwsgierig? goed zo. Laat maar weten. 


Heb je bijv. een keer zin om in liefdevolle aandacht een heerlijk speels moment te beleven tijdens een wandeling?

of op de Clownscouch je verhaal kwijt te kunnen? Met kopjes thee, details, momenten van weer die liefdevolle aandacht.


Betoverwonder. Staat voor betoveren en verwonderen. Zoals een clown in het leven staat. Zo kan jij ook in het leven staan. Hoe mooi is dat! 

Met liefdevolle aandacht. In het Nu. Vol kadootjes. Doen waar jij blij van word.


Zie ik je binnenkort? 

Leuk. Wees welkom....................................................................


          Mijn mooiste ontmoetingen. En momenten van Liefdevolle Aandacht of Spel! (veel met mijn zoon, grote inspiratiebron)
 


E-mailen
Bellen
Info